Pauline Johansson ❀

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

Varför ska man lova "gud" att man ska vara tillsammans för alltid?

Av Pauline Johansson - 27 november 2012 15:20

De personerna som står mig närmast vet att jag inte tror på äktenskap och att jag inte heller vill gifta mig som äldre. Det är säkert något som kan förändras med tiden. Så ska aldrig säga aldrig. För rätt var det är så står jag där med vad jag tror är min drömprins. Men just nu så ser allt det där ganska mörkt ut och det har det gjort det senaste åren. Kanske för att jag ser och hör hur äktenskap efter äktenskap bara tar slut? Det känns som att de som håller längst är de som faktiskt inte gifter sig. Hhmm..?


Jag tror att man kan bli precis lika lycklig med varandra utan att gifta sig som om man skulle gifta sig. Självklart vill jag, precis som många andra, också ha det där perfekta bröllopet med min livskärlek och leva lycklig i alla mina dagar. Men hur många av alla som gifter sig gör verkligen det? Jag vill inte behöva skilja mig sen. Okej, det är inte direkt att någon som gifter sig tror att det en dag kommer att ta slut. Men i det flesta fallen gör det de.


Nu ska jag inte vara så negativ, men varför ska man lova "gud" att man ska vara tillsammans för alltid? Tycker allt det där men gud bara är trams. Kanske lite hård men visst är det är tradition att gifta sig sedan hur många generationer tillbaks som helst men då HÖLL det också. Då var det fult att inte ha en man eller att ha haft flera män. Det är vardags mat idag. Tycker det är synd, verkligen. För bröllop är verkligen mysiga och romantiska.


Samma sak som med förlovningar nu förtiden. DÅ betydde det att man skulle gifta sig inom ett år? Nu så förlovar dig alla lite hur som helst? Personer lika gamla som jag förlovar sig med en pojkvän dem har haft i en vecka? Snacka om att förstöra meningen med förlovningar. 


Skulle jag nogonsin gifta mig skulle jag inte göra det i en kyrka. Då jag inte tror på gud, kyrkor osv. Hade istället velat ha ett borligt bröllop. Kanske på en strand eller ett gärde någonstans ute på landet? Så som mina föräldrar gifte sig.. & i den här bröllops klänningen, hur fin är den inte?

 

 
ANNONS
 
Betty

Betty

28 november 2012 22:21

Hej!
Jag VILL gifta mig. För att jag vill uppleva själva bröllopet. För att jag vill ha min käresta i tid och evighet och alltid minnas den lyckliga dagen när vi delade detta ögonblick med släkt och vänner att VI TVÅ binder oss till varann och hänger kärleken runt fingret.
Det har för mig INGET med gud att göra. Jag är ateist.
Mitt drömbröllop ska dessutom vara utomhus. Inte i kyrkan.
Och jag vill inte ha någon präst.
Citerar Carrie i SATC: "Ta traditionerna och gör något eget av dem".
Något sånt.
Är det meningen så är det.
Min farmor och farfar har vart tillsammans i hela deras liv. Gifta i 40, 50 år jag har ingen aning. Men dem är precis lika lyckliga som när de gifta sig och mitt bevis på att är det på riktigt och båda VILL och kämpar så håller kärlek för evigt <3
Må väl!
Kramar

http://mirakelbetty.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pauline Johansson - 28 november 2012 10:50

Efter att ha velat fram och tillbaka om jag ska byta bloggportal eller inte så har jag äntligen bestämt mig! Nu har jag flyttat hela den här bloggen över till nattstad.se!  Alla arkiv, gamla, bilder osv finns på den nya vilket är grymt! Hoppas ni hän...

-

Av Pauline Johansson - 28 november 2012 10:37

Kod för att importera min blogg till Nattstad:2287391207

Av Pauline Johansson - 27 november 2012 19:00


 

Av Pauline Johansson - 27 november 2012 17:40


Vilket underbart väder det har varit i Stockholm idag! Bara underbart solsken! Fast nej  Har bara varit kallt, mörkt och regnigt hela dagen.. Så tänkte att jag skulle dra till gymmet om ett litet tag för ett härligt spinning pass. Så jag glömmer v...

Av Pauline Johansson - 27 november 2012 14:52

Den här snubben alltså.. Alla covers han gör är helt otroliga!   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se